GeoCeramica®, det bästa av två världar.

En keramisk platta, ibland kallad granitkeramik p.g.a sin hårdhet, kombinerad med en stabil och dränerande underdel är både unikt och revolutionerande i branschen. 
Dra fördel av keramikens mångsidighet färger och stora format, kombinera detta med kostnadseffektiv läggning till samma kostnad som en enkel markplatta.

Keramikplattan gjuts ihop med betongen och förbindelsen blir bara starkare med åren tack vare AquaFerm®, ett bindemedel framtaget för just GeoCeramica®.
En 3mm distans gjuts på samtliga sidor, vilket möjliggör en jämn fog med plats för standard fogmaterial. Vanlig fogsand, hårdfog eller dränerande hårdfog går att använda tillsammans med GeoCeramica®.  

Att lägga keramiska plattor utomhus i vårt nordiska klimat är en svår uppgift för alla yrkespersoner. 
För att kunna garantera läggning utan frostpåverkan bör ett dränerande material användas att lägga keramikplattorna i. Då får man ofta problem med rörelser i ytan, plattan väger helt enkelt för lite för att ligga kvar.
Detta kan man motverka genom att gjuta fast klinkern, då mot en helgjuten, armerad, platta. Detta medför naturligtvis en hög kostnad och en sådan installation går av förklarliga skäl inte att flytta eller ändra.
Alla dessa problem löser GeoCeramica® genom sin prisbelönta design och utformning. Tack vare kombinationen av keramik och betong kan man nu lägga dessa på det vedertagna sättet för plattläggning. Inga speciella redskap eller läggningsmaterial behövs.Lågt underhåll och användarvänligt.

Att underhålla sin uteplats eller uppfart tillhör inte favoritsysselsättningarna. Med GeoCeramica® blir behovet av underhåll minimalt. Ingen missfärgning kan ske, ingen mossa eller lav kan växa på den keramiska ytan. Plattan är halkdämpad så ytan är lite sträv och därför kan lite material hålla sig kvar på plattan men detta avlägnas enkelt med vatten och en borste, eller en högtryckstvätt, utan risk för att din uteplats skadas!

 • Ytan står emot olja, syror, fett och mossa
 • Om man spiller är det enkelt att torka upp allt, inget sugs in i plattan!
 • Om alger eller mossa från t.ex närliggande tak ramlar ner, kan ytan enkelt rengöras
 • Ytan har en hög halkskyddsfaktor vilket gör den perfekt runt poolen och på infarten
 • Blir inte hal om den blir fuktig, kan till och med saltas på under vintern

Tålig och långvarigt vacker uteplats.

Keramikens fördelar maximerar upplevelsen av din uppfart eller uteplats, Det bästa är , det finns en design för alla! En dröm som varar i många, många år.

 • Motstår repor.
 • Garanterat färgbeständiga, ingen blekning med åren!
 • Slitstark yta, tål till och med biltrafik! (rätt tjocklek krävs)
 • Väderbeständiga spricker inte av köld eller hetta.
 • Halkskyddande men ändå lätta att rengöra.

Spara tid och pengar.

Grunden för ett stabilt underlag, som brukar användas med den gamla sortens klinker, finns redan i GeoCeramica® . Lagret av Stabikorn®, den patenterade gjutningen under, gör läggningen snabb och enkelt. Du kan själv lägga denna stenen. Om någon platta inte skulle ligga som du önskat är det bara att lägga om den. Det går inte med klinker som du limmat och fogat med kakelfog.
Både underlaget och arbetskostnaden är betydligt lägre.

 • Plattorna är exakta i måtten. På en vanlig marksten kan godkänd tolerans vara +/-5mm.
 • GeoCeramica® läggs direkt på stenmjölsbädd eller liknande.
 • Passar alla marktyper. (lera, sten, sandig, morän)
 • Distanser ger perfekta fogar.


Vad är så speciellt med bindemedlet AquaFerm®?

Att kombinera två så olika material som keramik och betong är alltid en utmaning men MBI var beredda att anta den!
Till en början var utmaningen att hitta något som kunde binda dessa två materialen samman, sedan kom utmaning att se till så att de förblev sammansatta. Inte mindre än två nya, revolutionerande produkter, fick se dagens ljus för att lösa denna uppgift :
AquaFerm® och Stabikorn®
Bindemedlet, AquaFerm®, påförs kakelplattan under produktionen och sedan pressas betongen, Stabikorn®, på plattan. Vattnet i betongen aktiverar bindemedlet och denna process pågår i flera månader då sammansättningen blir starkare ju längre tiden går. Om det regnar och plattan blir våt ökar hållfastheten ytterligare. Väldig användbart i vår klimat! Trots detta behåller bindemedlet en lite flexibilitet för att klara rörelser i materialen vid låga respektive höga temperaturer. Under 2018 tillverkades den miljonte (1.000.000) kvadratmetern GeoCeramica® och ännu har ingen platta delat sig i sina två beståndsdelar. VI kan lova att det håller och vi håller vad den lovar!


Stabikorn® inbyggd dränering!

Genom att låta Stabikorn® blandningen binda ihop med AquaFerm pastan®, när den är fuktig, skapas en mycket stabil sammansättning. Den keramiska plattan sitter fast i det vattenledande materialet Stabikorn® som låter fogen härda ytterligare tack vare markfukten. I gjutningen finns även distanserna som ger perfekta fogar.
Resultatet är en kostnadseffektiv produkt med en lägre totalkostnad än “vanliga” gamla system med klinkerplattor för utomhusbruk. Inte sällan kan priset för en GeoCeramica® vara samma eller lägre än konkurrerande tunna granitkeramikplattor. Detta tack vara extremt stora produktionsserier och smarta logistiklösningar.
Ta in offerter och jämför, glöm inte att kontrollera vilka garantier som kan ges om du väljer en tunn klinker, dessa slår GeoCeramica® med vanlig anläggningsfirma!